Az ing , amelyből sosem elég! (folytatás)

Mint már írtuk, az ing mai formája a gallérral a XIX. sz. végén alakult ki. Hagyományos formája a cutaway collar (szétnyíló gallérvég) és a turndown collar (lefelé mutató gallérvég) volt, a mai divat mindkettőt használja, más formákkal egyetemben. A szabás, hosszúság és a legombolás tekintetében a divat szerint változik. A zakó nem takarhatja el a gallér felső részét hátul sem, oldalt viszont takarnia kell a gallér alsó szegélyét.

A hosszú nyakat a szélesebb gallér rövidebbnek mutatja, a rövidebb nyakat viszont megnyújtja a keskeny gallér. Az inggallér méretét úgy válasszuk meg, hogy a nyakkendő csomója ne emelhesse el a gallér csúcsokat az ing mell részéről. A jól szabott gallér csúcsai hozzáérnek az ing mell részéhez és semmilyen fejmozdulatra nem emelkednek el róla. A nyakkendő csomója pontosan a gallér szárai közötti háromszögbe illeszkedjen és takarja az ing legfelső gombját is. Ellenben ha valaki nem kedveli a nyakkendőt, akkor viselje nyitott nyakkal az ingét.

Kifejezetten elegáns gallér forma a „cutaway collar” vagy „spread collar” amit a németek Kent gallérnak-cápa gallérnak neveznek, amely szétálló gallérforma. Erősen hátrafelé nyitott, rálátást biztosít a nyakkendő csomóra.

Hogyan válasszunk megfelelő méretű inget?

A jó méretű ing ujjának kézelője eltakarja a csuklót és pontosan a hüvelykujj tövéig ér. Továbbá a kézelő legyen annyira szűk, hogy ne takarja el a kézfejet. Amennyiben helyesen választjuk meg az ing és a zakó ujjának a hosszát, akkor a kézelőből legalább 1 cm kilátszik.

Inganyagok:

Ing és ing között óriási minőségi különbségek lehetnek, nem mindegy, hogy az anyag mennyire lélegzik, mennyire izzadunk bele, mennyire gyűrődik viseléskor, esetleg egész nap viselve mennyire biztosít komfortos érzést. A pamut batiszt finom, könnyű anyag. A puplinnak a finomabb láncfonalak és a vastagabb vetülék fonalak felhasználásával készült szövetet hívják. Az oxford tömörebb, érdesebb szövésfajta, mellyel szellős, de mégis erős ing anyagokat állítanak elő úgy, hogy festett és festetlen szálakat szőnek egybe. A ribbed twill jellegzetessége a halszálkás struktúra, kissé csillogó optikai hatása érdekesebbé teszi az egyszínű ingeket. A pinpoint , azaz tűhegy vászon a pamut puplin és az oxford kelmék elegye. A pamutflanelből puha, kényelmes szabadidő ingeket készítenek, kaphatók kis-és nagy kockásak is.

Üzleteinkben az Olymp ,Eterna, Fynch-Hatton ingek széles fazon- és színskáláját kínáljuk, amiket öltönyökhöz, zakókhoz és sportosabb nadrágokhoz egyaránt tudnak viselni.

Válogasson ingeinkből a Webáruházunkban!