Az ing , amelyből sosem elég!

„Számomra az ing mindennek az alapja. A többi csak ezután jöhet.” / Karl Lagerfeld/

A babilóniaiak és az asszírok már alkalmaztak ingszerű ruhadarabot,néha a vállukon átvetve,néha a testükön körbe csavarva ( i.e.VII, sz.) , feltehetően ez volt a római tunika őse. A fehérnemű a tehetősebb osztályoknál a középkortól kezdett meghonosodni alsóing, ing, majd trikó formájában. A modern férfi ing a mai formáját csak a XIX. század végén nyerte el.

A Brown,Davis & Co.of Aldermanbury cég 1871-ben jegyeztette be a mellrészen gombos inget. Egészen a XVIII. századig az inget a felsőruházat alatt hordták és csak a gallérja volt látható. A XIX. sz. végéig a fehér ing egyet jelentett az előkelőséggel, mivel csak az engedhette meg magának, aki többször tudta mosatni és még a váltáshoz is elegendő darab állt rendelkezésére.

A csíkos ingek csak a XIX. század végén jöttek divatba,de nem könnyen fogadták el őket, mert a tisztaság hiányát keltették, így ezt áthidalva a színes ingekre fehér gallért és kézelőt varrtak. Az ing stílusát azóta is a gallér formája határozza meg. Megkülönbeztetünk álló és lehajtott gallérokat, mindkét gallért levehető változatban is készítették, melynek nagy előnye volt, hogy a gallért minden nap kimoshatták, míg az inget megkímélték.

A férfiing formája az első világháború óta nem nagyon változott, a 60-as években mellzseb került rá, de a klasszikus ingeken továbbra sincs. Egy jó ing óvja a bőrt, lélegzik és összekötő kapocs a férfi öltözék harmóniájában. A pólók, T-shirt –k előretörésével a mindennapi ingviseletet a tervezők újragondolták. A mai kollekciók sokkal színesebb, változatosabb kínálata izgalmasabb az elmúlt évekhez képest. Természetesen a mindig elegáns fehér , ekrü és világoskék ingek, illetve ezek anyagában mintás, halványmintás változatai továbbra is a klasszikus viselet legfontosabb darabjai.

A következő bejegyzésben az ingek gallérjáról, anyagáról , kezeléséről fogunk írni, illetve segítünk, milyen alkatukhoz illő fazont válasszanak.

folytatásért kattintson ide.

Válogasson ingeinkből a Webáruházunkban!